personeelsbureau RijssenPayrolling, uitzending, Detachering
 
Home
Over ons
Zo werkt het
Payrolling
Uitzending en detachering
Werving en selectie
Opdrachtgevers
Vacatures
Contact
 

Payrolling - voordelen en werkwijze

 

Bij payrolling geeft een bedrijf zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van de betreffende payroll-onderneming. Hierdoor ontdoet het bedrijf zich van specialistische juridische en administratieve aangelegenheden zoals de salarisadministratie, afdracht van sociale premies en bijvoorbeeld pensioenen. Een bedrijf dat zijn personeel via een payrollbedrijf betaalt doet dat niet meer onder de specifieke CAO van de desbetreffende bedrijfstak. Hiermee ontloopt een bedrijf verplichte afdrachten aan sectorfondsen en collectieve pensioenvoorzieningen.

 

Payrolling is een groeiend fenomeen in Nederland. Als de keuze voor een payroll-organisatie gemaakt moet worden, is het van belang dat bepaalde criteria in acht worden genomen. Hiervan zijn het voldoen aan de NEN-normering 4400-1 en de aansluiting bij een brancheorganisatie van uitzendondernemingen (NBBU, ABU of VPO) de belangrijkste.

 

Naast personeel en uitzendbureaus is payrolling ook geschikt voor freelancers, die geen VAR hebben of kunnen krijgen. De payroll-ondernemingen nemen de freelancers in dienst en verzorgen de facturatie aan de opdrachtgever en de salarisadministratie. Een voordeel is voor de freelancer hiervan dat zij wel de vrijheden behouden van het ondernemen (het opzoek gaan naar/aannemen van nieuwe opdrachten, bepalen tarief enz.) en tevens de zekerheden behouden van een loondienst (terugvallen op het sociale vangnet).

 

De voordelen van payrolling zijn o.a.:

- administratieve lastenverlichting

- minder loonkosten; u betaalt immers alleen de werkelijk gemaakte uren

- een duidelijk all in tarief

- geen arbeidsrechtelijke risico's

- efficiency, u kunt meer tijd vrijmaken voor uw corebusiness

 

Meer informatie over de werkwijze van PBR bij payrolling.

 

 
  Holterstraatweg 26    |    7462 TW    |    Rijssen    |    t 06 - 42 81 44 61    |     f 087 - 784 9076    |    info@personeelsbureaurijssen.nl  
 volg ons op twitter            LinkedinWebsite by: HeuvelmanMedia